Vandring i Pyreneérna på egen hand - Alquezar, Pyrenéerna, Spanien

Självguidad vandring året runt i det vackra Pyrenéerna
• 7 dygns självguidad vandring – från hotell till hotell
• Pyrenéerna erbjuder perfekt väder för vår och höstvandring
• Svårighetsgrad 2/3: Vissa dagar har två alternativ
• Vandring bland pittoreska byar i fjärran trakter
Pris 14750 SEK/per person i dubbelrum

Vandra mellan de avlägsna byarna i nationalparken Sierra de Guara. Denna del av Pyrenéerna erbjuder vandringsväder året runt. Du vandrar lätt med en dagsäck då övrig packning transporteras mellan hotellen. Njut av en veckas vandring i ett makalöst vackert landskap av djupa dalgångar, steniga kalkstensspiror och övergivna byar.

Med Village-to-village kan du börja semestern vilken dag du vill och resplanen är sju nätter med sex dagars vandring. Vandringen håller en medelnivå med några dagars mer ansträngande stigningar. De flesta dagar kan du välja mellan två vandringsalternativ och de längre dagarna kan förkortas genom att du tar en taxi på morgonen. Vandringen börjar och slutar i den underbara byn Alquézar vars pampiga slott blickar ut över byns labyrint av kullerstensgator. Byarna längs vandringsleden är små, lugna och ligger avskilt - perfekta platser för den som vill te en paus från vardagens lunk.

Varje dag erbjuder två vandringsalternativ - en lättare och en svårare väg. Efter ett par dagars vandring är dock även de enklare alternativen ganska utmanande. Den längsta dagen på det enklare alternativet är 19 km med 1000 meters stigning. Här finns även längre alternativ och utstickare som tar dig till fler toppar och utsiktsplatser. Terrängen varierar från mjuka stigar genom skogar till några ganska steniga sektioner. Stigarna är i allmänhet lätta att följa och detaljerade kartor över vandringslederna tillhandahålls. GPS-uthyrning är tillgänglig med alla spår och kartor markerade. På den första kvällen får du en genomgång av vägarna, de olika alternativen och vädret

Detaljerat program

 Dag 1 - Alquézar
Ankomst till Alquézar. Natten tillbringas på det vackra Hotel Villa de Alquezar. Briefing på kvällen om veckan som kommer, med genomgång av vandringsleder och chans att ställa frågor.
 Dag 2 - Cirkelvandring från Alquézar
Veckan börjar med en cirkelvandring från Alquézar. Första sträckan tar dig ner mot floden Vero innan det bär uppför mot de charmiga byarna Asque och Colungo. På hemvägen korsar du ännu en gång floden Vero med möjligheten att gå den berömda "pasarelas" - en gångväg över floden längs en smal och extraordinär del av dalgången. Här finns möjlighet att ta en avstickare till Basacol-poolerna eller Chimiachas grotta. Andra natten på Hotel Villa de Alquezar.
Avstånd: 13,8 km, stigning: 680 m
med förlängning: 17,8 km, stigning 850m
 Día 3 - Alquézar till Lecina
Från Alquézar går du djupt in i Veros floddal där du korsar den medeltida bron Villacantal. Rutten tar oss över tre grottor med grottmålningar från 3000 till 5000 f.Kr. När du vandrar ner igen får du fantastisk utsikt både tillbaka nerför floddalen och norrut mot Monte Perdido. Här ges möjlighet att förlänga rutten med 8 km för att ta dig till utsiktspunkten och grottmålningen Barfaluy. Natt på La Choca i Lecina.
Avstånd: 10,5 km, stigning: 630 m
med förlängning: 18,5 km, stigning: 830 m
 Dag 4 - Lecina till Paules de Sarsa
Vi är nu på väg mot hjärtat av Sierra de Guara och idag går din vandring genom ett vilt landskap som inte ofta besöks. Du kan välja mellan två sträckor, varav den längre passerar över toppen av Asba (1438m) med underbar utsikt över Sierra de Guara och Pyrenéernas höga bergstoppar i norr. Natt på El Condor i den lilla byn Paules de Sarsa.
Kort alternativ: Avstånd: 14km, stigning: 350m
Långt alternativ: Avstånd: 15,2 km, stigning 700m
 Dag 5 - Paules de Sarsa till Rodellar
Du styr kosan västerut mot norra änden av Mascuns floddal. Stigen går över floddalen med magnifik utsikt över bergsspiror och torn i Mascun. Du har möjlighet att börja med en taxitur för att förkorta avståndet. Natt på Aparthotel Valle de Rodellar.
Kortare alternativ: Avstånd: 19 km, stigning: 1100 m
Längre alternativ: Avstånd: 28 km, stigning: 1350 m
 Dag 6 - Cirkelvandring från Rodellar
Du börjar din cirkelvandring längs botten av floddalen Mascun innan det är dags för en brantare stigning som leder dig till den övergivna byn Otin. Ett längre alternativ tar dig till Nasarre, en annan övergiven by. Vandringsleden fortsätter förbi en dös från yngre stenåldern ner längs en dalgång och tillbaka till Rodellar. Andra natten på Aparthotel Valle de Rodellar.
Kortare alternativ: 15,3 km, stigning 640 m
Längre alternativ: 20 km, stigning 860 m
 Dag 7 - Rodellar till Alquézar
Sista dagsetappen tar dig längs floddalen Balced. Från södra sidan av Sierra de Guara har du en fantastisk utsikt över slätten ner mot Alquézar. Möjlighet till taxitur finns för att förkorta avståndet. Natt på Hotel Villa de Alquezar.
Kortare alternativ: 14 km, stigning 400 m
Längre alternativ: 20 km, stigning 806 m
 Dag 8 - Alquézar
Sista dagen spenderas i Alquézar innan du påbörjar din hemresa.


  Pris 14750 SEK/per person i dubbelrum
  Priserna är per person och baseras på två som delar.

För resenärer som önskar enkelrum på hotellen tillkommer en viss kostnad.
Tillägg enkelrum: SEK4680.-

Detta ingår i priset
7 nätters boende: 3xHotel Villa de Alquézar, 1xLa Choca (Lecina), 1xEl Cóndor (Les Paules), 2xApartahotel Valle de Rodellar.
Frukost varje dag.
Matsäck varje vandringsdag.
3-rätters middag varje kväll på hotell, förutom nätter i Alquézar, då du äter middag på restauranger i byn - La Marmita, Cueva La Reina och Casa Pardina.
Detaljerad färdbeskrivning och GPS-spår. GPS finns att hyra för en kostnad av sek390.- för hela veckan. Bagagetransport varje dag - max en 15kg resväska per person.
Privat transfer dag 5 och 7.

Detta ingår inte
Flygresa, försäkring, måltidsdryck och transfer till och från Alquézar

Hotell
Hotellen är små, lantliga hotell i vackra små byar. Dusch och toalett på rummen och gratis wi-fi på samtliga hotell
Hotel Villa de Alquezar
Hotell Kung Sancho Ramirez forna slott är nu ett underbart hotell omgärdad av en rofylld trädgård med soffor. Rummen har alla fantastisk utsikt över Alquezar, kyrkan och det gamla slottet.
La Choca (Lecina)
Ett underbart restaurerat1600tals hus i den lilla byn Lecina. Ett litet lantligt hotell med bara 8 rum - alla med eget badrum. Hotellets restaurang serverar traditionella rätter från området.
El Condor (Paules de Sarsa)
En vacker 300 år gammal stenbyggnad i den lilla byn Paules de Sarsa - det är svårt att föreställa sig en mer rofylld plats. Den har en traditionell öppen spis och skorsten som är känd lokalt som "espantabrujas" - häxskrämma - som de sägs förhindra att onda andar kommer in i byggnaden. Hotellet och rummen är grundläggande men alla rum är badrum och vad hotellet saknar i lyx det gör upp för charme.