Argentinas pärlor

"Argentinas pärlor" går till de största sevärdheterna i landet. Du får den moderna storstaden Buenos Aires, i Iguazú får du uppleva de spektakulära vattenfallen och regnskog och i vinmeccat Mendoza finns de mäktiga Anderna ständigt i bakgrunden. Du får det finaste Argentina har att erbjuda i en och samma resa, helt enkelt Argentinas pärlor.

resa i argentina

Detaljerat program:

 Dag 1: Ankomst till Buenos Aires med flyg från Sverige. Privat transfer till ett 4-stjärningt hotell där frukost ingår, t.ex. Hotel Elevage. Dagen fri för egna aktiviteter.

 Dag 2: Guidad tur i Buenos Aires. Vi besöker San Telmo och torget Plaza Dorrego som är en viktig mötesplats för tangon i Buenos Aires. I kvarteret La Boca känns historiens vingslag, till detta kvarter kom många av immigranterna från Europa. La Boca är även känt för tango och fotboll. Vi besöker även kvarteret Palermo, La Plaza de Mayo och stadens politiska centrum. Kvällen är fri.

 Dag 3: Privat transfer till flygplatsen, flyg till Puerto Iguazú. Transfer med buss till ett 4-stjärningt hotell där frukost ingår. Besök på den brasilianska sidan av Iguazús nationalpark. Här får vi ett vackert panoramaperspektiv över de argentinska fallen. Se till att kamerabatterierna är laddade!

 Dag 4: Besök på den argentinska sidan av vattenfallen, inkl. Nationalparken Iguazú och Garganta del Diablo (Djävulsgapet). Indianerna i området, Guaraníes, döpte fallen till Y-guazú vilket betyder stora vatten. Spanjorerna upptäckte fallen 1542 och 1984 kom dessa imponerande vattenfall med på UNESCO:s världsarvslista.
Nationalparken Iguazú är en oförglömlig upplevelse, dess intensiva grönska och vattnets klarblåfärg stannar kvar i minnet långt efter att resan avslutats. Vattnet rusar fram i en imponerande fart och dånar ned i de sjöar som bildas under fallen. Dina semesterbilder kommer att vittna om en semester i paradiset!
Garganta del Diablo (Djävulsgapet) är störst av de 275 vattenfallen i området. Fallet är 150 meter brett och 70 meter högt. Vattnet forsar snabbt fram och vräker sig ut över stupet och landar i ett skum 70 meter längre ned.

 Dag 5: Transfer med buss till flygplatsen och därifrån flyg till Mendoza. Privat transfer till 3-stjärnigt hotell i centrala Mendoza.

 Dag 6: Idag besöker vi regionens utmärkta vingårdar med en engelsktalande guide. Lunch ingår.

 Dag 7: Utflykt till Anderna. Vi besöker Puente del Inca, en naturlig broformation över Mendozafloden, inte långt från chilenska gränsen. Den gula bron är 27 m bred, 21 m lång och går 19 m över floden. Bron tros ha skapats av svavel från de heta källorna under den. Vi besöker även Aconcaguas nationalpark där vi kan se toppen av Sydamerikas högsta topp.

 Dag 8: Privat transfer till flygplatsen. Flyg till Buenos Aires. Privat transfer till hotellet.

 Dag 9: Ledig dag i Buenos Aires. Tangoshow med middag på kvällen.

 Dag 10: Privat transfer till flygplatsen. Flyg till Sverige.

 Dag 11: Ankomst till Sverige.


Detta ingår:
Alla exkursioner och aktiviteter såsom beskrivet i det detaljerade programmet.
9 nätter på hotell inkl. frukost.
Tangoshow i Buenos Aires.
City tour i Buenos Aires.
Transfers enl. program.
Rundtur på vingårdar i Mendoza.
Utflykt till Punte del Inca och Aconcagua, lunch ingår ej.
Engelsktalande, lokala guider som omnämns i programmet ovan.
Namngivet hotell/inkvartering eller motsvarande kategori.

Detta ingår inte:
Aktiviteter eller exkursioner som inte finns med i programmet.
Flyg Sverige-Argentina t/r.
Inrikesflyg i Argentina.
Inträde i nationalparker, museum el. dyl. (Entréavgifter i Iguazú ingår ej.)
Dricks.

unsplash