Påskön och Legenderna om Raoa Nui, Chile

Påskön är en av jordens mest isolerade platser. Ön tillhör Chile sedan 1888 och flygtiden från chilenska fastlandet är drygt fem timmar. Avståndet är nästan 3700 km.

Påskön är ett sanslöst fascinerande resmål, ett världsarv, dit vi även har haft glädjen att få producera en ofattbar och fascinerande resor.

resa påskön

Detaljerat program:

 Dag 1: Santiago de Chile, Chile

Vi träffas på flygplatsen och transfer till hotellet.

City Tour i Santiago, Rundtur i de historiska, kommersiella och bostadsområden. Besök på uteplatserna i regeringspalatset i La Moneda, besök i den historiska stadskärnan med Plaza de Armas, katedralen, det centrala postkontoret och kommunen.
Sedan reser vi genom stadens huvudgata La Alamadeam Cerro Santa Lucia, Forest Park, Museum of Fine Arts, den bohemiska stadsdelen Bellavista, och fortsätter sedan att besöka Cerro San Cristobal med panoramautsikt över hela staden.
Vi fortsätter genom stadens kommersiella och bostadsområden, delar av staden som når foten av Anderna. När vi återvände till hotellet passerade vi de nya stadsdelarna Santa Maria de Manquehue, Los Condes och Vitacura och Bicentennial Park.
Återvänd till hotellet och boende i centrala Santiago


 Dag 2: Santiago de Chile - Påskön Dag 2: Santiago de Chile - Balmaceda (Puerto Río Tranquilo)

Frukost och vid överenskommen tid transfer till Santiga flygplats, flyg till Balmaceda.Ankomst och välkommen till den regionala huvudstaden Coyhaique.Transfer söderut längs Carretera Austral, en väg känd för sin vilda och otämjda skönhet.De första 100 km. De är en asfalterad väg som går genom Portezuelo, ett bergspass, och genom de inhemska skogarna i nationalparken Cerro Castillo.Under rutten stannade vi till vid flera värdshus för att fotografera och beundra de enorma bergen, floder, glaciärer, vattenfall, etc. Vi stannade till vid Villa Cerro Castillo och åt lunch, vid foten av kullen med samma namn.Vi fortsätter ytterligare 100 km söderut längs Ibañezflodens motorväg och innan vi passerar genom ytterligare ett pass hittar vi Murtafloden, som går snabbt ned, alltid med oslagbar utsikt, vi har den spektakulära utsikten över General Carrerasjön framför oss. Den näst största sjön i Sydamerika efter Titicacasjön, som är den binationella sjön mellan Chile och Argentina. Vi fortsätter längs sjöbassängen och kommer till den charmiga staden Puerto Río Tranquilo.Middag och övernattning i hamnen.


 Dag 3: Påskön

Frukost och heldagsutflykt till Ahu Tongariki och Anakena Beach.Turen börjar från hotellet och längs öns sydvästra och nordöstra kust för att besöka Ahu Akahanga, som består av 4 plattformar, 12 moai, 8 pukao. Därifrån är det möjligt att se en av de bäst bevarade städerna på hela ön. Vi fortsätter mot Rano Raraku, en vulkankrater bildad av konsoliderad vulkanisk aska, Rano Raraku är en visuell registrering av moai-designordförråd och teknisk innovation, där 397 moai finns kvar.Lunch i Ahu Tongoriki-området. Den mest överraskande Ahu på ön, med 15 enorma moais.Ahu Te Pito Kura, har den största statyn rest i en Ahu, Paro moai, som mäter 10 m och 85 ton med en pukao på 11,5 ton. Man tror att det var den sista statyn som revs runt 1840. Bredvid ahu finns en stor sfärisk sten som identifieras med världens navel (te pito o te henua), som enligt legenden fördes av Hotu Matua 'a i din båt. Ahu Nau Nau har 5 moai med pukao och 2 trasiga. Moaiens baksida och några stenar på bakväggen har hällristningar.Under utgrävningarna hittades ett extraordinärt vitt korallöga med en röd slaggpupill, den är utställd på öns museum, Turen avslutas vid Anakena Beach, varma vita sandvatten som också har sina respektive moais.

Tillbaka till hotellet.


 Dag 4: Påskön

Frukost och vi börjar turen med att besöka Orongo och Akivi.På denna tur besöker vi Vinapu-området, en arkeologisk plats som kännetecknas av sina stora basaltplattor som liknar inkakonstruktionerna i Cuzco. Rano Kau vulkanen, där det finns en lagun med små vassöar och riklig vegetation och mikrofauna. Den ceremoniella byn Orongo, platsen där birdman-ceremonin hölls, vilket innebar och utpekade vem som tillsammans med kungen skulle vara den andliga och politiska ledaren under ett år. Denna heliga karaktär med kroppen av en krympt man och en stor fågelnäbb är skulpterad i ett stort antal graverade stenar.Vi fortsätter resan mot Ahu Akivi, som är en av få plattformar där moaiarna verkar blicka mot havet. Efter detta besök fortsatte vi till området från Uri till Urenga och slutligen till Puna Pau, en liten krater av röd slagg där Pukao, hattar eller kronor av moais, tillverkades.

Tillbaka till hotellet.


 Dag 5: Påskön - Santiago de Chile

Frukost, transfer från Hotel till flygplats.

Flug till Santiago

Transfer till Hotell

Slut för våra tjänster


Detta ingår:
Alla exkursioner och aktiviteter såsom beskrivet i det detaljerade programmet.
4 nätter på hotell inkl. frukost.
Transfers enl. program.
Rundtur Påskön
Engelsktalande, lokala guider som omnämns i programmet ovan.
Namngivet hotell/inkvartering eller motsvarande kategori.

Entré till Nationella Prken

Detta ingår inte:
Aktiviteter eller exkursioner som inte finns med i programmet.
Flyg Sverige-Argentina t/r.
Dricks.

unsplash