Skräddarsydda resor till Argentina, Chile och Brasilien


ARGENTINA A LA CARTA

Argentina a la Carta erbjuder dig som resenär att smaka på det bästa av Argentina. Resan går från norr mot söder och avslutas i Buenos Aires efter några spännande dagar i Mendoza. Upplev världens nästa största vattenfall i Iguazú, Patagoniens glaciärer och det vackra Bariloche. Pampas Travel erbjuder dig en komplett resa tillsammans med oss och våra lokala guider.


resa argentina

Detaljerat program:

 Dag 1: Ankomst till Puerto Iguazú med flyg från Sverige via Brasilien.
Transfer till 4* hotell. Dagen fri för egna aktiviteter, beroende på ankomsttid finns möjligheten att genomföra en kortare exkursion.

 Dag 2: Besök på den argentinska sidan av vattenfallen, inkl. Nationalparken Iguazú och Garganta del Diablo (Djävulsgapet). Indianerna i området, Guaraníes, döpte fallen till Y-guazú vilket betyder ”stora vatten”. Spanjorerna upptäckte fallen 1542 och 1984 kom dessa imponerande vattenfall med på UNESCO:s världsarvslista.
Nationalparken Iguazú är en oförglömlig upplevelse, dess intensiva grönska och vattnets klarblåfärg stannar kvar i minnet långt efter att resan avslutats. Vattnet rusar fram i en imponerande fart och dånar ned i de sjöar som bildas under fallen. Dina semesterbilder kommer att vittna om en semester i paradiset!

Garganta del Diablo (Djävulsgapet) är störst av de 275 vattenfallen i området. Fallet är 150 meter brett och 70 meter högt. Vattnet forsar snabbt fram och vräker sig ut över stupet och landar i ett skum
70 meter längre ned. Natt på samma hotell som dag 1.

 Dag 3: Förmiddagen fri för egna aktiviteter fram till kl. 14.30 då avresa sker mot Yacutinga Eco Lodge. Resan går genom naturområdet Urugua-i på mindre vägar till Argentinas allra nordöstligaste hörn, Yacutinga. De sista 12 km byter vi bil till en som är mer anpassad för att köra i regnskogen. Middag och övernattning på Yacutinga Eco Lodge. Lodgen ligger mitt i regnskogen och är ett skyddsområde för vilda djur. Centret drivs med egna medel och olika typer av bidrag. I centret arbetar biologer, veterinärer m.fl. för att hjälpa regnskogens djur. Kvällen avslutas med en nattlig exkursion i regnskogen. För mer information om Yacutingas arbete se: www.yacutinga.com

 Dag 4: Under morgonen genomförs en flodtur på den närliggande floden San Francisco. Fotosafari med chans att fotografera regnskogens djur och växter. Naturlivet här är fantastiskt. Flodturen varar ca 3 timmar. Vid återkomst till Yacutinga Eco Lodge serveras lunch. Tid för egna aktiviteter. Yacutinga Eco Lodge erbjuder pool, utkikstorn, hängbroar, besökscentrum, med mera. Senare under eftermiddagen görs en gemensam vandring tillsammans med lokala guider som berättar om regnskogens flora och fauna, detta är en chans att lära sig mera om platsen. Middag och natt på Yacutinga Eco Lodge.

 Dag 5: Resa tillbaka till Puerto Iguazú, transfer till flygplats, flyg till Calafate via Buenos Aires. Transfer till 4* hotell i Calafate.

 Dag 6: Besök i nationalparken Los Glaciares och glaciären Perito Moreno. Vi besöker nationalparken och vandrar bland annat på de balkonger som erbjuder den bästa utsikten över glaciären. Vi gör även en kortare vandring invid sjön.

 Dag 7: Exkursion till El Chaltén. Staden har vuxit upp under de senaste 20 åren och är i dag en central punkt för vandring i Argentina. Vi njuter av utsikten över bergen Fritz Roy och Torres. Kortare vandring fram till Laguna Capri, där vi har en underbar utsikt över de imponerande topparna.

 Dag 8: Valfria aktiviteter under morgonen, ett förslag är att besöka Laguna Nimes som ligger mellan byn och sjön Argetnino (fågelrikt område) eller göra en ridtur. Flyg till Bariloche. Kortare tur i stadens utkanter, nedresa med kabinbana med utsikt över nationalparken Nahuel Haupi och den fantastiska natur som detta område erbjuder; klarblåa sjöar, gröna skogar och Andernas vackra bergstoppar i bakgrunden. Natt på 4* hotell.

 Dag 9: Bariloche. Exkursioner till nationalparken Nahuel Haupi, båttur på Nahuel Huapi-sjön inklusive besök på Victoriaön. Vi gör även en utflykt till den skog där det unika trädslaget Arrayanes växer.

 Dag 10: Förmiddag i Bariloche. Sovbuss mot Mendoza avgår vid lunchtid.

 Dag 11: Ankomst tidig morgon Mendoza. Incheckning på 3* hotell i Mendoza Capital. Vila. På eftermiddagen besök på vingård och olivodling.

 Dag 12: Besök på tre av regionens utmärkta vingårdar.

 Dag 13: Besök på tre av regionens utmärkta vingårdar.

 Dag 14: Exkursion till Aconcagua Nationalpark (3300m) och Puente del Inca (naturlig broformation) nära gränsen till Chile. Aconcagua är med sina imponerande 6959m Sydamerikas högsta berg.

 Dag 15: Guidad tur i Mendoza. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

 Dag 16: Flyg till Buenos Aires. Eftermiddagen ledig för att upptäcka Argentinas huvudstad på egen hand. Natt på 4* hotell.

 Dag 17: Guidad tur i Buenos Aires. Vi besöker San Telmo och torget Plaza Dorrego som är en viktig mötesplats för tangon i Buenos Aires. I kvarteret La Boca känns historiens vingslag, till detta kvarter kom många av immigranterna från Europa. La Boca är även känt för tango och fotboll. Vi besöker även kvarteret Palermo, La Plaza de Mayo och stadens politiska centrum. På kvällenmiddag med tangoshow på en av Buenos Aires stora tangohus.

 Dag 18: Transfer till flygplatsen för flyg till Sverige.

Detta ingår:
Alla exkursioner och aktiviteter såsom beskrivet i det detaljerade programmet.
16 nätters inackordering, inkl. frukost.
Tangoshow i Buenos Aires.
Transfers enl. program.
Engelsktalande, lokala guider som omnämns i programmet ovan.
Namngivet hotell/inkvartering eller motsvarande kategori.
Flyg Iguazú – Buenos Aires – Calafate
Flyg Calafate – Bariloche
Sovbuss Bariloche – Mendoza
Flyg Mendoza – Buenos Aires

Detta ingår inte:
Aktiviteter eller exkursioner som inte finns med i programmet.
Flyg Sverige-Argentina t/r.
Inträde i nationalparker, museum el. dyl.
Dricks.
Avreseskatt vid utresa från Argentina, 18 USD per person.
Svensktalande resledare (kan erhållas mot betalning).

unsplash