Argentina Klassiska

"Argentinas pärlor" går till de största sevärdheterna i landet. Du får den moderna storstaden Buenos Aires, i Iguazú får du uppleva de spektakulära vattenfallen och regnskog och i fjällmeccat Bariloche, finns de mäktiga Anderna ständigt i bakgrunden. Du får det finaste Argentina har att erbjuda i en och samma resa, helt vacker Argentinas Klassiska.

rundresa i argentina

Detaljerat program:

 Dag 1: Buenos Aires : Ankomst till Buenos Aires med flyg från Sverige. Privat transfer till ett 4-stjärningt hotell där frukost ingår, t.ex. Hotel Elevage. Dagen fri för egna aktiviteter.

 Dag 2: Buenos Aires: På morgonen åker vi för att ta Stadsrundturen med guide. Vi kommer att upptäcka skönheten i Buenos Aires och lära känna dess Civic Center; Vi börjar med den imponerande nationalkongressen och Plaza de Mayo med regeringshuset (Casa Rosada), Metropolitan Cathedral och Cabildo. Vi kommer att passera genom Colon-teatern, en världsjuvel när det gäller operor och kulturell stolthet hos Porteños. Sedan fortsätter vi turnera i det bohemiska kvarteret San Telmo, vars magiska atmosfär tar dig tillbaka i tiden. Vi kommer att göra ett stopp i stadsdelen La Boca, där de första italienska invandrarna bosatte sig här, ett område känt för sin arkitektur och färgglada stadsdelar. Vi fortsätter mot kvarteret Palermo, ett bostadsområde med flera attraktioner såsom Ekoparken, 3 de Febrero-parken, Planetariet m.m. Slutligen kommer vi att besöka La Recoleta, en av de mest exklusiva stadsdelarna i staden, där vi besöker den berömda kyrkogården, eleganta butiker, utmärkta restauranger och utomhuskaféer. Resten av eftermiddagen ledig. På natten och som tillval rekommenderar vi att du bokar en tangomiddagsshow.


 Dag 3: Buenos Aires - Bariloche: Frukost Efter frukost hämtar de oss för att ta oss på en privat transfer till flygplatsen och gå ombord till staden Bariloche, i norra Patagonien. Vid ankomsten till Bariloche hämtas vi från flygplatsen och transporteras till hotellet i centrum.


 Dag 4: Bariloche: Frukost och vid överenskommen tid börjar vi utflykten till den lilla kretsloppet med den bästa panoramautsikten, som börjar gränsa till sjön Nahuel Huapi längs Avenida E. Bustillo, där du kan se "Playa Bonita" vid Km8 och njuta av ön därifrån Huemel. Tio kilometer längre bort och efter att ha sett olika landskap når du Cerro Campanario. På denna plats finns en stollift som tar oss till toppen av kullen, och därifrån kan du se en av de bästa utsikterna över sjöregionen. Sedan fortsätter vi rutten och vid Km 12 tar vi en avstickare mot området Laguna del Trebol, Lago Moreno och Punto Panoramico och tar en låg promenad längs stigen till Arrayanes-skogarna i Llao Llao National Reserve, där Colihue-skogarna stå ut. Vi besöker området Puerto Pañuelos, Gran Hotel Llao Llao och kapellet San Eduardo.
Vi återvänder till Bariloche på eftermiddagen.
Boende på vårt hotell i Bariloche.


 Dag 5: Bariloche: Ledig dag. Vi rekommenderar ta båtutflykt Victoria Ön.

Boende på vårt hotell i Bariloche.


 Dag 6: Bariloche - Iguazu: Privat transfer till flygplatsen, flyg till Puerto Iguazú. Transfer med buss till ett 4-stjärningt hotell där frukost ingår.


 Dag 7: Iguazu argentiska sidan: Besök på den argentinska sidan av vattenfallen, inkl. Nationalparken Iguazú och Garganta del Diablo (Djävulsgapet). Indianerna i området, Guaraníes, döpte fallen till Y-guazú vilket betyder stora vatten. Spanjorerna upptäckte fallen 1542 och 1984 kom dessa imponerande vattenfall med på UNESCO:s världsarvslista.
Nationalparken Iguazú är en oförglömlig upplevelse, dess intensiva grönska och vattnets klarblåfärg stannar kvar i minnet långt efter att resan avslutats. Vattnet rusar fram i en imponerande fart och dånar ned i de sjöar som bildas under fallen. Dina semesterbilder kommer att vittna om en semester i paradiset!
Garganta del Diablo (Djävulsgapet) är störst av de 275 vattenfallen i området. Fallet är 150 meter brett och 70 meter högt. Vattnet forsar snabbt fram och vräker sig ut över stupet och landar i ett skum 70 meter längre ned.

 Dag 8: Iguazu brasilianska sidan: Frukost och på överenskommen tid börjar vi utflykten till Falls på den brasilianska sidan. Efter att ha kommit in i den brasilianska nationalparken kommer vi till början av rutten och bländas av dess första landskap, med panoramautsikt över San Martin Island, Salto Bozetti och Circuito Superior, vattenfall som tillhör den argentinska sidan. Vi tar denna promenad genom några gångvägar där vi hittar otaliga utsiktspunkter med utsikt över majestätiska landskap.
Förlängningen av gångvägen är 1200 meter från där du kan få en spektakulär utsikt över de 275 vattenfallen som utgör Iguazufallen.
Vi återvänder till bussen och återvänder till hotellet.


 Dag 9: Privat transfer till flygplatsen. Flyg till Buenos Aires. Privat transfer till hotellet.

 Dag 10: Privat transfer till flygplatsen. Slut av våra tjänste


Detta ingår:
Alla exkursioner och aktiviteter såsom beskrivet i det detaljerade programmet.
9 nätter på hotell inkl. frukost.
Tangoshow i Buenos Aires.
City tour i Buenos Aires.
Transfers enl. program.
Rundtur på Bariloche och Iguazu.
Engelsktalande, lokala guider som omnämns i programmet ovan.
Namngivet hotell/inkvartering eller motsvarande kategori.

Detta ingår inte:
Aktiviteter eller exkursioner som inte finns med i programmet.
Flyg Sverige-Argentina t/r.
Inrikesflyg i Argentina.
Inträde i nationalparker, museum el. dyl. (Entréavgifter i Iguazú ingår ej.)
Dricks.

unsplash