Atacamaöknen, Chille - Salta, Argentina

Från Atacamaöknen i norra Chile är världens torraste öken och kännetecknas av ett enastående månlandskap som i solnedgången färgar landskapet i härligt röda nyanser. Här finns också varma källor att bada i samt sprutande gejsrar, reser vi genom Anderna till Salta i Argentina.

resa atacamaöken

Detaljerat program:

 Dag 1: San Pedro de Atacama
Vi tar emot dig på El Loa flygplats, Calama, Chile.
Och vi började vår transfer till San Pedro de Atacama, vi anlände runt lunchtid.
Transfer till boende.
Resten av dagen fri att vila och turnera den pittoreska staden San Pedro.


 Dag 2: Salar de Atacama och Altiplanas laguner i Chile
Tidigt på morgonen börjar vi vår första utflykt: Salar de Atacama, Toconao och Lagunas Altiplanas. Vi turnerar Laguna Chaxa, som ligger i Salar de Atacama; Här kan du se flamingos och en mängd olika flyttfåglar. Turen fortsätter till de Altiplaniska lagunerna Miscanti och Meñiques. Dessa laguner ligger vid 4200 möh och deras bildande beror på vulkanutbrottet i Meñiques för 1 miljon år sedan.
Här kommer du att se en rik fauna och speciell flora.
Efter besöket började vi återresan till San Pedro, längs vägen gjorde vi ett av de sista stoppen i staden Socaire, en stad som ligger på 4000möh, där vi bland annat besökte kyrkan. Det sista stoppet gjorde vi i staden Toconao, där vi även besökte dess kyrka som uppfördes på 1700-talet.
Ankomst till San Pedro och middag och övernattning i San Pedro.


 Dag 3: Tatio Geysers - Valley of the Moon
Mycket tidigt på morgonen började vi vår andra utflykt i Chile, Tatio Geysers och staden Machuca.
Turen börjar tidigt på morgonen och vi kommer att ha en 2-timmars resa tills vi når geotermiska fältet, som ligger vid 4320 möh. Här kommer vi att ta en promenad bland gejsrarna och kunna uppskatta dessa gejsrars aktivitet tillsammans med en lätt lunch.
Vi fortsätter på vår väg och vi kommer att göra ett 45-minutersstopp vid de naturliga poolerna, med deras vatten i temperaturer mellan 25° och 30°.
Turen fortsätter genom Bofedal de Putana, en plats där vi fortsätter att se flamingos och olika flyttfåglar, och slutligen anländer till Machuca. Machuca är en liten stad med en pittoresk kyrka som går tillbaka till 1933. Lokalbefolkningen välkomnar oss med en grillfest. Vi fortsatte mot San Pedro och korsade en skog av antika kaktusar, kallad Cordón Cactus. Vi anlände till San Pedro efter lunchtid och fortsatte att besöka Moon Valley, som ligger 17 kilometer bort, ett enormt och speciellt utrymme som återskapar och transporterar oss till månens yta. Vi kommer att bestiga en dyn och vi kommer att kunna uppskatta just denna formation från ovan.
Återvänd till San Pedro, middag och boende.


 Dag 4: San Pedro de Atacama - Salta, Argentina.
Vi säger hejdå till San Pedro de Atacama och med buss korsar vi Anderna och går in i Argentina, på en oförglömlig resa som tar oss genom Jamapasset, vid 4200 möh, till den magnifika staden Salta.
Boende i Salta.


 Dag 5: Salta, Argentina
Frukost och ledig dag.
Flygplatstransfer . Slut på tjänsten.


Detta ingår:
Alla exkursioner och aktiviteter såsom beskrivet i det detaljerade programmet.
4 nätter på hotell inkl. frukost.
Transfers enl. program.
Rundtur Atacamaöknen
Engelsktalande, lokala guider som omnämns i programmet ovan.
Namngivet hotell/inkvartering eller motsvarande kategori.

Detta ingår inte:
Aktiviteter eller exkursioner som inte finns med i programmet.
Flyg Sverige-Argentina t/r.
Inrikesflyg i Argentina eller Chile
Dricks.

unsplash