Caminos del vino

Vinos Premium

Caminos del Vino betyder "vinets vägar" och är en heldagsutflykt till en av Argentinas största vinodlingar, Valle de Uco, sydväst om staden Mendozas. vindistrikt Valle de Uco. En expertguide på viner hämtar upp er på hotellet på morgonen för besök på 3 specialutvalda vingårdar.

Vi börjar med att besöka Bodega Salentein, beläget på 1200 meters höjd, omgiven av vinrankor och med Andernas snöklädda berg (på över 6.100m) som fond i väster. Den magnifika källaren var utformad med hänsyn till två aspekter: form och funktion. Korsformen underlättar noggrann hantering av druvorna och vinet samtidigt vilket gör det möjligt att minska mängden behandlingsstadier för druvorna. Här finns också Killka konstgalleri, vars ursprungliga idé var att skapa ett kulturområde mitt i naturen så att besökaren kunde uppleva allt som rör vinodling och också njuta av den värdefulla samlingen av samtida argentinsk och holländsk konst från 1800-talet och 1900-talet.

Efter besöket på Salentein tar vi oss vidare till bodega Andeluna. Den semantiska betydelsen av ordet innefattar vinets två hemisfärer: Ande och Luna där det första syftar på det jordiska och det mytiska samt de exceptionella förhållandena hos jorden, vattnet och klimatet som läget intill Anderns bergsmassiv erbjuder. Luna avser utrymmet för inspiration och magi; nödvändigt för att ett bra vin ska födas. Här intar vi vår lunch med Andernas bergskedja som fond - en trerättersmeny kombinerad med viner från vingården.

På eftermiddagen besöker vi Giménez Riili Family Winery. Vingården är utrustad med toppmodern teknik, termiska regleringssystem, rostfria tankar och ett noggrant urval av franska ekfat. Ambitionen är att producera utifrån traditionella metoder i kontrollerade miljöer.

Kontakta oss för priser och bokning >>

Vår expertguide plockar upp er på hotellet och tar er med till regionen sydväst om staden Mendoza, där ni kommer att besöka vingårdar noga utvalda för sin exklusivitet och vinkvalitet.

Vi börjar med att besöka två vingårdar i Bodegas de Clos de los Siete- en ikon bland vinproducenter över hela världen. Här, på 1100 meters höjd, med en unik solexponering och jordar av sten, lera och sand täckt med en tunn ökenvegetation, breder 850 hektar vingårdar ut sig intill foten av Anderna. Här samsas 4 vingårdar som drivs av 4 passionerade familjer från Bordeaux: Monteviejo, Cuvelier los Andes, DiamAndes och Winery Rolland. Vi besöker två av dessa vingårdar. Efter besöket på Clos de Siete åker vi vidare till The Vines - Siete Fuegos där vi avnjuter vår lunch.

Den internationellt hyllade kocken Francis Mallmann skapar inspirerande regionala rätter, av det världsberömda argentinska nötköttet och lokala säsongsbetonade ingredienser från de omgivande trädgårdarna. Detta ackompanjeras naturligtvis av noga utvalda viner från regionen.

Kontakta osss för priser och bokning >>