Vandringsleden De tre kungarikena

Vandringsled De tre kungarikena

- 7 dygns självguidad semester
- Vackert vandringsväder året om
- Bagaget flyttas mellan hotellen varje dag
Utforska ett relativ oupptäckt område i Spanien med denna cirkulära rutt i nationalparken Dels Ports som passerar genom Aragon, Valencia och Katalonien. Fjällvandring i ett överraskande bergsområde där vädret är perfekt för vandring nästan hela året.
Sex dagars cirkulär vandring som tar dig över hela bergsmassivet. Vandringen går längs en varierad terräng, med ömsom konglomerat och ömsom kalksten.
Pris 11800 SEK/per person i dubbelrum

Medelsvåra till ansträngande vandringar

Dagsetapperna håller rimliga avstånd med varierande stigningar. Varje dag erbjuder flera mindre stigningar och nedfarter snarare än en stor stigning vilket gör rutten mer hanterbar. Terrängen varierar avsevärt från mjuka stigar genom skogar till några ganska steniga sektioner under fötterna.


Program:
Dag 1

Ankomst till Beceite - Här utlovas ett kungligt bemötande från de tre bröderna i familjeföretaget La Fábrica de Solfa. Detta är en gammal pappersfabrik som gjorts om till hotell och drivs av tre bröder som tar gästfriheten till en ny nivå. Hemlagad getost, fem sorters olivolja från trakten, bakverk från byns egna bageri och självklart förstklassigt spanska vin. Första kvällen kommer du att få en briefing om veckan som kommer.
Natt på Hotel La Fábrica de Solfa.

Dag 2 - Parrisal Gorge
Följ denna vackra högresta klyfta via pasarelas - en gångväg strax över floden.
Så småningom smalnar klyftan så pass att den inte längre är framkomlig och du återvänder till Beceite längs floddalen. Andra natten på Hotel La Fábrica de Solfa.
Avstånd: 12.3km, stigning 310m

Dag 3 - Beceite till Fredes
Kort transfer på morgonen. Vandringen går längs en bred ås som passerar kyrkan och bondgården i San Miguel. Valfri tur till Pico de Los Tres
Reyes på 1351m (de tre kungarnas topp) - gränsen
mellan de tre regionerna. Natt på Casa Nuri.
Avstånd: 13.7km, stigning 765m, höjdskillnad 350m
16,3 km, stigning 940m, höjdskillnad 525m med extratur till topp

Dag 4 - Fredes till Caro
Idag går vandringen mot nordöstra flanken av åsen med fantastisk utsikt ner mot kusten och Ebro-deltat. En kort avstickare till Pic Negrell (1345m) för mer panoramautsikt innan du anländer till den dolda dalen och skogen där du tillbringar natten på Pous de la Neu.
Avstånd: 20.5km, stigning: 962m, höjdskillnad 1032m. Alternativ finns för att minska avståndet med 3km med lift.

Dag 5 - Caro till Paüls
Idag vandrar du längs mitten av åsen - en underbar vandring där du spenderar större delen av dagen på över tusen meters höjd. Nedstigning till byn Pauls belägen bland fälten, omringad av den steniga ås som du just har vandrat nerför. Natt på Ca Les Barberes.
Avstånd: 22,2km, stigning 1030m, nedstigning 1750m Alternativ för att minska avståndet (och stigningen) vid både början och slutet av dagen med lift.

Dag 6 - Paüls till Arnes
Mäktig vandring som passerar precis under klipporna i Roques de Benet och sedan avslutas via passagen Estrets d'Arnes. Natt på det vackra Hotel Hort De Fortunyo.
Avstånd: 19.6km, stigning 950m
Möjlighet att förkorta dagsturen med 3km

Dag 7 - Arnes till Beceite
Den sista dagens vandring och en sista tusenmeters höjd att bestiga - den underbara Penyagalera med utsikt över slätten. Sista natten på Hotel La Fábrica de Solfa och du får smälta dina intryck här i hotellet intill floden. 
Kortare alternativ: 15.8km, stigning 930m

Dag 8 Avresa
Vidare resa på egen hand

Resdatum 2020
Vandringsleden de tre kungadömena är tillgänglig under hösten, vintern och våren när vädret är perfekt i detta område. Ni anländer och återvänder efter eget önskemål

Pris per person i dubbelrum med helpension 11800sek                                        Boka>>

Tillägg enkelrum: SEK2900.-

Priserna är per person och baseras på att två delar. Minsta gruppstorlek är 2 personer.
Inkluderar:
7 nätters boende:
3 nätter Hotell La Fábrica de Solfa (Beceite)
1 natt Casa Nuri (Fredes)
1 natt Pous de la Neu (Caro)
1 natt Ca Les Barberes (Paüls)
1 natt Hotell Hort De Fortunyo (Arnes)

Inkluderade måltider
3 rätters middag varje kväll
Frukost och picknicklunch varje dag
Självguidad vandring


Boka>>