OM RESAN
Valencia har profilerat sig som ”la ciudad del running” och staden fortsätter sitt segertåg som en av världens löparhuvudstäder. Nu vill våra erfarna norska och svenska löpare ta med dig till Valencia Maraton i december 2018.
Valencia maraton är ett fantastiskt välplanerat lopp med en platt och snabb bana som snirklar sig fram i en spektakulär miljö av historiska och ultramoderna delar av staden.
Start och mål ligger intill vårt hotell, beläget strax invid det futuristiska konst- och vetenskapskomplexet Ciudad de las Artes y las Ciencias och Turin-parken som egentligen är stadens torrlagda flodfåra.
Utöver loppet är själva staden definitivt väl värt ett besök även utan löparskor och du kommer att få med dig båda erfarenheterna hem.
Valencia – Staden
Valencia är den tredje största staden i Spanien efter Madrid och Barcelona och en spännande blandning av historiska miljöer och nydanande avantgardistiska byggnader. Denna historiska stad grundades redan 138 f.kr som en romersk koloni och fick det latinska namnet Valenta som betyder “styrka” och “aktivitet”. Inte att undra på att Valencia stad satsar stort på att bli världens ledande löparstad.
MÅLTIDER
Vi vet hur viktigt det är att äta rätt och bra inför en tävling och därför är valet av restauranger något vi lägger mycket omsorg på. Restaurangerna som vi äter på håller hög klass och erbjuder ett rikt utbud av rätter. Frukt och grönsaker från Valencias bördiga jordar tillsammans med färsk fisk och skaldjur, är de viktigaste ingredienserna i den näringsrika medelhavskosten.

LOPPET – VALENCIA HALVMARATHON
Valencia es Oro – Valencia är guld – påstår arrangörerna som verkligen har lagt sig vinn om att bli det enda spanska maratonloppet som på medaljen kan trycka loggan från Internation Association of Athletics Foundation (IAAF). Och vi kan lova att hela staden satsar. Det är folkfest i luften när Valencia håller maraton!
Det är många krav som ska uppfyllas för att få IAAF Gold Label, både med hänsyn till organisation, bansträckning, deltagare och mycket mer. I tillägg till allt det kan du som deltagare glädja dig över en rolig start, platt, snabb bana med en spektakulär målgång i fantastisk omgivning.
Loppet är märkt med kilometerskyltar för varje kilometer och det är gott om vätskestationer. Det bjuds också på en hel del underhållning längs banan och stämningen är på topp.
Fakta om loppet:

Distans: Maraton och 10K
Medalj: Ja
Typ av lopp: Flackt asfaltslopp som bland annat går längs hamnen och in i staden. God stämning, enkel logistik före, under och efter loppet
BOKA>>