Besök Perito Moreno Glaciären

Ice Express - en båttur mellan glaciärer

Besök den obeskrivligt vackra Perito Morenoglaciären. Denna enorma glaciär är flera km bred och upp till 60 meter hög på sina ställen. Perito Moreno finns med på UNESCOs världsarvslista är av de få glaciärerna i världen som inte minskar i storlek.

Från Calafate där vi bor tar vi oss med buss och guide till Perito Morenoglaciären 80 km bort. Första sträckan kör vi längs med Argentinosjöns rundade bukt, genom patagonskt stepplandskap. Vid nationalparkens entré börjar vegetationen att förändras med körsbärsträd och ängsblommor. Så kommer vi fram till landgången och vyn över detta jättelika glaciärområde som är flera km bred och på sina ställen 60 meter över vattenytan. Glaciären kalvar rakt ner i sjön, det betyder att jättelika isblock bryts loss för att med smällar och brak landa i sjön. En spektakulär scen att beskåda.

Kontakta oss för prisinformation och  bokning >>

Följ med på en båttur med Ice Express mellan spektakulära isberg av enorm storlek och varierande former.
Avfärd kl 7:00 från hotellet mot Punta Bandera där fartyget sätter segel klockan 9:00. Ombordstigning och avgång mot den nordliga armen av sjön Argentino. Turen går genom Spegazzini och Upsala-glaciärerna och in i de vikar som glaciärerna bildar. Upsala och Spegazzini-glaciärerna är den största respektive den högsta bland alla nationalparkens glaciärer. Färden inkluderar navigering runt isbergen. Den första färdleden tar oss genom Boca del Diablo, den smalaste delen av sjön, för att sedan styra mot Canal Upsala och Canal Spegazzini där respektive glaciär kan ses i slutet av varje kanal.

Kontakta oss för prisinformation och bokning >>