Minipaket: Iguazú

 

Vattenfallen i Iguazú är en unik sevärdhet som du inte får missa! Iguazú beskrivs ofta som ett Edens lustgård, fullt av fjärilar, insekter, fåglar, däggdjur och orörd regnskog. Området ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien och båda länderna har upprättat nationalparker för att skydda det rika naturlivet i området. För mer detaljerad information se längst ner på sidan.

Pampas Travel erbjuder ett mycket intressant minipaket med valfritt boende på den argentinska eller brasilianska sidan om fallen. I paketet ingår transfer t/r från flygplatsen till det valda hotellet, 3 nätter inkl. frukost på det valda hotellet, utflykt till den argentinska och den brasilianska sidan av fallen samt besök i den tullfria zonen (duty free shopping). 

När

Resor med Pampas Travel till Iguazú kan bokas året om. Området ligger strax söder om ekvatorn och har ett behagligt klimat året om, i januari kan det dock vara mycket varmt.

 

Resa till Iguazu

Till Iguazu flyger man lättast från Buenos Aires eller Rio de Janeiro.


 Hotellpaket och priser

Hotell på den argentiska sidan

Hotell på den brasilianska sidan

La Aldea de la Selva, 4* Superior

Continental Inn, 4*

Hotel Saint George, 4*

Rafain Palace 4*

Pris ges vid förfrågan.

 

Detaljerat program

Dag 1: Ankomst till flygplatsen i Puerto Iguazú eller Foz do Iguaçu och transfer med buss till valt hotell.

Dag 2: Frukost, heldagsutflykt till den argentinska sidan av vattenfallen inkl. guidning och transfer t/r från hotellet med buss. Natt på valt hotell.

Dag 3: Frukost, halvdagsutflykt till den brasilianska sidan av vattenfallen inkl. guidning, besök på en lokal marknad på gränsen mellan Brasilien och Paraguay, inkl. transfer t/r från hotellet med buss. Natt på valt hotell.

Dag 4: Frukost, transfer till flygplatsen för vidare flyg till din destination.

Slut på våra tjänster.

 

Detta ingår

  • 3 nätter på det valda hotellet inkl. frukost.
  • Transfer t/r från flygplatsen till hotellet.
  • Utflykt till den argentinska sidan av fallen.
  • Utflykt till den brasilianska sidan av fallen.
  • Besök i den tullfria zonen (duty free shopping).

Detta ingår inte

  • Entréavgifter till nationalparken (totalt c:a 45 USD/per person).
  • Flyg till/från Iguazú.
  • Måltider och dryck.
  • Personliga utgifter.
  • Dricks.

 

 

Nationalparkerna Foz do Iguaçu/Cataratas de Iguazú

När du kommer in i den brasilianska nationalparken går du först in i ett besökscenter där det bland annat finns en utställning om fallen och nationalparken. Därefter gå du går du på en gratisbuss som tar dig längs en väg in i skogen och gör ett par stopp innan du kommer fram till själva fallen. Väl där följer du den utmärkta vägen längs bergssidan. Du har en fantastisk utsikt över fallen på den argentinska sidan, här ser man verkligen hur magnifika fallen är. På ett par ställen finns speciella utkiksplatser som sträcker sig ut över floden där man ser till exempel det högsta fallet Garganta del Diablo (Djävulshalsen) eller gå så nära att man nästan står under ett av fallen.

I den argentinska nationalparken kommer du mycket nära fallen. Det finns ett litet tåg som tar dig runt i parken om du vill det, men det går också bra att gå. Det finns två huvudstigar längs vattenfallen, Circuito Superior och Circuito Inferior. Circuito Superior går ovanför fallen, du går längs krönet och ser vattenmassorna välla ner under dig. Circuito Inferior går nedanför fallen där man kommer väldigt nära och inser hur stora fallen är.

Efter att ha sett fallen på nära håll kan du ta tåget (eller gå) till Estación Garganta där du går på uppbyggda spångar över floden ut till det största fallet Garganta del Diablo. Här står du precis där vattnet kastar sig över kanten, varning för att bli genomblöt!

Det finns mer att göra än att titta på fallen. Man kan ta sig över till San Martín, ön som ligger mitt i fallen. Här finns stigar där du kan komma nära andra fall som knappt syns från land. En båt går ut till ön från den argentinska sidan. Det finns också andra stigar man kan gå för att se närmare på skogen och djurlivet. I båda parkerna finns möjlighet att följa med på olika guidade turer, både på land och på vattnet.

Se fler foton på fallen här.